Táplálkozás felső fokon – dietetikai szaktanácsadás

Érsebészeti vizsgálatok
2017-04-07
Gyermekek étrendje, kánikulában
2017-08-02

Táplálkozás felső fokon – dietetikai szaktanácsadás

Táplálkozás felső fokon – dietetikai szaktanácsadás

Szolgáltatásunk táplálkozási kérdésekben nyújt személyre szabott segítséget.

Az étkezés életünkben fontos szerepet tölt be. Sokak számára hihetetlen, de egyszerre lehet finom és egészséges. Igaz az is, hogy rossz szokások esetén károkat okoz szervezetünkben, ha pedig folyamatos lemondás társul hozzá, akkor feszültség okozója is.

Érdemes a szélsőségektől mentes, élhető, szakmailag megalapozott információkat követni. Márcsak azért is, hogy az egészséges étrendhez az étkezés öröme is kapcsolódjon. Fontos, hogy étkezésünk a hétköznapjainkhoz illeszkedjen, hiszen így lesz egészséges táplálkozásunk hosszú távú.

A táplálkozásban támogatást igénylőknek nyújtunk szakszerű támogatást dietetikai tanácsadásunkon. A személyes adottságokat, lehetőségeket és a célt (pl. fogyás, betegség, túlsúlyos gyermek) egyaránt figyelembe vevő egyéni tanácsadás érhető el intézményünkben.

Egyszerűbb kérdésekben és komplex táplálkozási programokban egyaránt igénybe vehető. Felnőtteket és gyermekeket is várunk.

Területek:

  • fogyókúra
  • daganatos betegek táplálkozása
  • infarktus után; szív- érrendszeri betegek diétája
  • túlsúlyos gyermekek
  • cukorbetegség
  • inzulinrezisztencia
  • sporttáplálkozás

Fogyókúra esetében figyelembe vesszük a teljes életvitelt, kötöttségeket, lehetőségeket.

Betegségben segítséget igénylőknél a gyógyulási folyamat támogatása a cél. Kiemelt figyelmet fordítunk azoknak az élelmiszereknek a meghatározására, melyek a kóros folyamatokat gátolják és a káros élettani hatásúak kiiktatására. Fontosak számunkra a daganatos megbetegedéssel, szívbetegséggel élők, hiszen sokakat érintő problémák. Az inzulin rezisztenseknek, diabeteseknek is szükséges a segítség.

Túlsúlyos gyermekeknél lényeges szempont, hogy a gyermek ne szenvedjen, őket végképp nehéz a szó szoros értelmében vett fogyókúrával kezelni. Többlet kilóik miatt viszont nehezebb számukra a közösségben élés, könnyen válhatnak társaik „céltáblájává”, így többszörösen komolyan kell venni problémájukat.

Sporttáplálkozási tanácsadásunk civil és hivatásos sportolóknak egyaránt támpontokat ad.

Tanácsadónk Barcza Zsuzsanna dietetikus, táplálkozástudományi szakember, aki nagy tapasztalattal, sok éves gyakorlattal rendelkezik. Forduljon hozzá bizalommal!

Rendelési idők:

Csütörtök: 14.00-18.00

Előzetes bejelentkezés szükséges.

További információk és bejelentkezés: 061/256 4655, 061/256 0679

E-mailen is szívesen válaszolunk kérdésére: valaszolunk@medicalcenter.hu